Tennessee

Set in the grounds of a large country house in the heart of Rock, this new dwelling will provide a smaller more managable property for the owners.

 

Client Brief

To create a spacious yet practical living space, ensuring that the downstairs is easiest negotiated by less mobile members of the family.  To fit in the large front garden giving the feeling of space a light whilst giving a low maintenance outside area.

Sprouts Role

This is a Design and Build Project for Sprout.  Martin and the design team worked closely with the clients to ensure that all their design needs are met but also that there are plenty of design aspects which make the house a unique and beautiful place to live.

The roof complete just before ChristmasMore of Martins signature skylights which will flood downstairs with beautiful lightInterior walls and electrics going inAnother of Martins Signatures - Curved wallsGorgeous granite details on the corners of the buildingLast few slates left to go on

Roof coming on nicelyBlue sky to work with for a changeThis area is part of a large wrap around gallery on the ground floorInsulation shows where the first floor ends

Steels arrive on siteThe crane makes it into placeBig smiles as the first steel is prepared for lift offThe guys work late into the evening to ensure the job is doneThe steel structure looks fantasticFirst floor is coming on quicklyAll hands to deck to get the joists inAccess remains a small issueBut everyones happy to help

Steels being lowered into placeHappy crane driverUnusual steel construction creates lots of head space on the first floorShowing the tight boundries on the site